Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt dintre bolnavii de coronavirus internați la SJU Alba Iulia au fost transferaţi la Spitalul Municipal Blaj

coronavirus covid covid-19

Opt dintre bolnavii de coronavirus internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost transferaţi în Spitalul Municipal Blaj, desemnat spital suport de către Ministerul Sănătăţii, în unitatea din Alba Iulia mai aflându-se duminică spitalizaţi şapte pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

"Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia acordă îngrijiri de specialitate, în prezent, la şapte pacienţi confirmaţi cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Toţi pacienţii confirmaţi sunt internaţi în cadrul secţiei de boli infecţioase", se menţionează într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES de către Biroul de Presă al SJU Alba Iulia, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

În cadrul spitalului din Alba Iulia mai sunt internate 15 cazuri suspecte (fiecare singur într-un salon) a căror probe biologice recoltate sunt în lucru, precizează sursa citată.

"O femeie în vârstă de 69 de ani - cel mai recent caz - a fost adusă şi internată în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce rezultatele analizelor, din cursul zilei de 4 aprilie, au confirmat că s-a infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Potrivit anchetei epidemiologice, pacienta a intrat în contact cu unul dintre cazurile confirmate. În prezent, starea sa de sănătate este bună", a menţionat SJU Alba Iulia.

Doi pacienţi ai SJU Alba Iulia au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19, după ce două teste consecutive au ieşit negative, iar opt cazuri au fost transferate la Spitalul Municipal Blaj.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

"Astfel, în total, de la începutul pandemiei şi până în prezent, SJU Alba Iulia a avut în îngrijire un număr de 17 cazuri de COVID-19", mai arată Biroul de Presă, care face precizarea că SJU Alba Iulia comunică mass-media doar cazurile confirmate COVID-19 care sunt internate în spital.

Pe cale de consecinţă, diferenţa de 16 cazuri, până la 33, sunt persoane testate pozitiv, dar care nu au necesitat spitalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.