Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt dosare penale pentru infracţiuni electorale au fost deschise de poliţiștii prahoveni

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

Opt dosare penale care vizează infracţiuni electorale au fost deschise, duminică, de poliţiştii prahoveni, în cele mai multe dintre ele fiind efectuate cercetări pentru fraudă la vot, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

"La acest moment, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, se efectuează cercetări în cadrul a opt dosare penale pentru următoarele infracţiuni electorale: cinci dosare penale au fost constituite pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot (art. 387 din Cod Penal), două dosare penale pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale (art. 385 din Cod Penal) şi un dosar penal pentru nerespectarea regimului urnei de vot (art. 390 din Cod Penal)", a precizat sursa citată, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Breaking news pe București, de la Cozmin Gușă: ‘Le-am aflat pe surse’ .

Potrivit acesteia, cercetările pentru nerespectarea regimului urnei de vot au fost demarate după ce comisia desemnată pentru însoţirea urnei speciale de la secţia de votare 184 din Băicoi s-ar fi deplasat în teren fără a fi însoţită de personal de pază din cadrul MAI.

Un alt incident a avut loc la secţia de votare 542 din comuna Sălciile.

"O posesoare a vizei de flotant, după ce ar fi primit buletinele de vot, ar fi luat de pe masa comisiei încă 6 buletine pentru funcţia de primar. Se pare că membrii comisiei s-ar fi sesizat, moment în care au oprit-o pe femeie când aceasta încerca să introducă toate buletinele în urnă, inclusiv cele pe care le-ar fi luat în plus şi pe care a apucat să le şi ştampileze. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, fiind înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot (art. 387 CP)", a informat IJP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.