Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt hectare de lan de grâu şi două hectare de vegetaţie uscată au ars în judeţul Giurgiu

DC News
pompier incendiu incendii

Aproximativ opt hectare de lan de grâu şi două hectare de vegetaţie uscată au ars, miercuri seară, în localităţile Vieru şi Grădiştea din cauza focului deschis în spaţii deschise şi, respectiv, a fumatului în locuri nepermise.

'ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în această seară pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu în localitatea Vieru. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o cisternă. La scurt timp pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină şi în localitatea Grădiştea după ce un alt lan de grâu a fost cuprins de flăcări. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu o cisternă şi o autospecială de stingere. În urma incendiilor au ars o suprafaţă totală de aproximativ opt hectare de lan de grâu şi două hectare de vegetaţie uscată în localităţile Vieru şi Grădiştea", a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Potrivit ISU Giurgiu, cauza probabilă de producere a incendiului în localitatea Vieru a fost focul deschis în spaţii deschise iar la Grădiştea, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, potrivit Agerpres.ro.

ISU Giurgiu a mai menţionat faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale şi utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt sunt interzise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.