Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt luptători sirieni, afiliați Gardienilor Revoluției, au fost uciși marți într-un atac cu cuțitul în estul Siriei.

mpinteractiv.ro
gardienii revolutiei

Opt luptători sirieni care lucrau pentru Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, au fost ucişi marţi într-un atac cu cuţitul în estul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), transmite AFP, citat de AGERPRES.

Acesta este al doilea atac de acest gen în decurs de două zile, potrivit ONG-ului cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

"Persoane înarmate neidentificate" au efectuat un atac în apropierea oraşului Mayadeen din provincia Deir Ezzor, conform sursei citate.

Cei opt luptători, care "lucrau sub ordinele" Gardienilor Revoluţiei, au fost "masacraţi" într-un atac cu cuţitul asupra poziţiei lor, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul ONG-ului.

Provincia Deir Ezzor este străbătută de fluviul Eufrat, ce marchează graniţa dintre zonele deţinute de forţele regimului şi de alte grupuri aliate, susţinute de Teheran, la vest de fluviu, şi cele controlate de Forţele Forţelor Democratice Siriene (SDF, o coaliţie susţinută de SUA şi condusă de kurzi) în est.

După ce a preluat controlul asupra unor teritorii vaste începând din 2014, gruparea jihadistă Stat Islamic a fost înfrântă în Siria în 2019, dar celule adormite au rămas în această regiune de la graniţa cu Irakul şi lansează în mod regulat atacuri, în special împotriva FDS şi a forţelor regimului sirian.

Trei sirieni care lucrau pentru Gardienii Revoluţiei au fost deja ucişi luni, într-un atac asupra poziţiei lor de lângă Mayadeen, potrivit OSDH.

Grupurile armate susţinute de Iran au ajutat forţele guvernamentale siriene de la începutul războiului din Siria în 2011, declanşat de reprimarea protestelor pro-democraţie. Mii de luptători pro-iranieni sunt dislocaţi în provincia Deir Ezzor, potrivit ONG-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.