Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt marinari au murit și doi sunt dispăruți, după ce un petrolier s-a scufundat în apropiere de Japonia

Nava rasturnata Japonia

Un petrolier sud-coreean s-a răsturnat în apropiere de Japonia. Opt persoane au murit și alte două sunt dispărute. Nava s-a răsturnat în timpul unei furtuni.

Opt marinari au murit după ce Keoyoung Sun, un petrolier sub pavilion sud-coreean, s-a răsturnat în largul coastei de vest a Japoniei, potrivit Mediafax.

O persoană a fost salvată, în timp ce alte două sunt dispărute, a transmis paza de coastă din Japonia, potrivit BBC.

Paza de coastă a mai anunțat că nava transporta 980 de tone de acid acrilic. Echipajul este format din doi coreeni, opt indonezieni și un chinez.

Un marinar a supraviețuit

 

Acidul acrilic este un compus organic coroziv care este utilizat în adezivi, vopsele și lacuri. Nu a fost detectată nicio scurgere, iar oficialii studiază ce măsuri de protecție a mediului ar putea fi necesare în cazul în care ar exista o scurgere.

Paza de coastă japoneză a declarat că a primit un apel de urgență de la petrolierul chimic Keoyoung Sun, care spunea că se înclină în timp ce căuta refugiu din cauza vremii în apropierea insulei japoneze Mutsure, la aproximativ 1.000 de kilometri de Tokyo, în sud-vestul Japoniei, potrivit AP.

Nava era complet răsturnată în momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului. Imaginile difuzate de televiziunea japoneză NHK arătau nava cu capul în jos, cu o mare agitată care îi spăla partea inferioară roșie.

Nava avea la bord 11 membri ai echipajului, dintre care nouă au fost găsiți, au declarat autoritățile. Singurul membru al echipajului confirmat în viață este din Indonezia, iar paza de coastă mai căuta încă doi.

Oficialii sud-coreeni au organizat miercuri o întâlnire pentru a discuta despre răsturnare. În timpul întâlnirii, viceministrul de externe Kang Insun a cerut oficialilor să mobilizeze toate resursele disponibile pentru a sprijini lucrările de salvare și pentru a ajuta rudele membrilor echipajului sud-coreean, potrivit Ministerului de Externe.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.