Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt membri ai grupului neonazist "Revoluţia Chemnitz", condamnaţi la închisoare

Chemnitz violente batai

Un tribunal din Dresda, în estul Germaniei, a condamnat marţi la pedepse cuprinse între doi şi cinci ani şi jumătate de închisoare opt bărbaţi membri ai grupului extremist "Revoluţia Chemnitz", stabilind că aceştia se fac vinovaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă, transmit dpa şi AFP, citate de Agerpres.

Cei opt au fost acuzaţi de tentativă de subminare a statului german prin planificarea de atacuri armate violente asupra străinilor, politicienilor şi ziariştilor.

Procurorii au susţinut de asemenea că acuzaţii au "opinii făţiş naziste", în timp ce avocaţii apărării au afirmat că acuzaţiile de terorism sunt exagerate.

Grupul a fost creat în septembrie 2018, într-un moment în care oraşul Chemnitz din estul Germaniei era zdruncinat de manifestaţii xenofobe, după moartea violentă a unui german de 35 de ani, într-o altercaţie cu refugiaţi.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Potrivit procurorilor, cei opt ar fi pus la cale o lovitură de stat, iar la 14 septembrie 2018 au organizat un aşa-zis test la Chemnitz, atacând refugiaţi şi un grup de tineri. Suspecţii au fost reţinuţi de autorităţi înainte de a comite alte fapte.

Cei opt, cu vârste între 22 şi 32 de ani, aparţineau de mai mulţi ani cercurilor de huligani, neonazişti şi skinhead din Chemnitz.

Presupusul lor lider, Christian Keilberg, în vârstă de 32 de ani, a făcut apel în septembrie 2018 într-un mesaj transmis pe grupul lor la "război civil" împotriva "paraziţilor de stânga, a zombilor lui Merkel, dictaturii media şi sclavilor ei". Grupul plănuia un atac la Berlin la 3 octombrie acel an, ziua în care se sărbătoreşte reunificarea germană.

În Germania au avut loc în ultimul an mai multe atentate de extremă dreapta. În februarie, nouă oameni au murit la Hanau într-un atentat rasist comis de un extremist de dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.