Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt morţi şi 20 de răniţi în revoltele din două închisori din Ecuador

Operation World
Ecuador

Opt deţinuţi au murit şi alte 20 de persoane au fost rănite, inclusiv poliţişti, în revolte izbucnite miercuri în două închisori din Ecuador, au anunţat autorităţile penitenciare citate de AFP şi EFE, notează Agerpres.

Violenţele s-au înregistrat într-o închisoare din provincia Guayas, în sud-vestul ţării, unde au fost ucişi opt deţinuţi şi doi poliţişti au fost răniţi, precum şi la Cotopaxi, în centru, unde au fost rănite 20 de persoane, a precizat pe Twitter serviciul naţional pentru urmărirea deţinuţilor (SNAI).

Cele două închisori au fost scena unor revolte violente şi în februarie, când ciocnirile între mai multe clanuri pentru controlul principalelor închisori din Ecuador s-au soldat cu 79 de morţi într-o singură zi.

În Ecuador funcţionează circa 60 de închisori cu o capacitate de 29.000 de locuri, dar nivelul de suprapopulare este de aproximativ 30%, cu 38.000 de deţinuţi, supravegheaţi de numai 1500 de gardieni, în timp ce potrivit experţilor ar fi nevoie de 4000 pentru un control eficace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.