Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt poliţişti au fost UCIŞI la un punct de control din Egipt

Cel puţin opt poliţişti au fost ucişi luni într-un atac la un punct de control în oraşul al-Arish din nordul Peninsulei Sinai, în Egipt, potrivit unor surse de securitate şi medicale, transmite Reuters, conform agerpres.

Atacul a fost lansat cu o maşină- capcană, un autovehicul de curăţare a străzilor pe care atacatorii îl furaseră cu câteva zile în urmă, au afirmat pentru Reuters surse de securitate. După ce bomba a explodat, atacatorii au tras focuri de armă şi au lansat grenade spre punctul de control, au adăugat sursele.

Citeşte şi: Diplomat american, ÎMPUŞCAT în piept - VIDEO

Atacul, în care de asemenea au fost rănite 13 persoane, între care patru civili, nu a fost încă revendicat. Poliţia a găsit cadavrul unuia dintre atacatori, şoferul vehiculului care a explodat.

O insurgenţă islamistă în Peninsula Sinai, puţin populată, a luat amploare de când armata l-a îndepărtat de la putere pe preşedintele Mohamed Mursi, din cadrul Frăţiei Musulmane, cea mai veche mişcare islamistă din Egipt, la mijlocul lui 2013 în urma unor proteste ample împotriva acestuia.

Gruparea militantă care duce acest război de insurgenţă în Sinai a jurat supunere Statului Islamic în 2014 şi a adoptat numele de Provincia Sinai. Este acuzată că de atunci a ucis sute de soldaţi şi poliţişti egipteni.

La sfârşitul lui noiembrie, Statul Islamic a revendicat un atac la un punct de trecere a frontierei în care au murit 15 soldaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.