Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Optimism la Kiev: Ucraina poate elibera Crimeea în 5-7 luni

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că Ucraina va putea elibera Crimeea de sub ocupaţie rusă în 5-7 luni. Pe de altă parte, potrivit lui Podoliak, războiul va dura până la eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei, relatează RBC, potrivit RADOR.

"Cu siguranță vom fi în Crimeea într-un timp foarte scurt din punct de vedere istoric - în șase luni, cinci sau șapte luni. Poate că este prea optimist, dar acesta este un optimism care se verifică matematic" - a asigurat consilierul. Potrivit lui Podoliak, Rusia nu are suficiente resurse pentru a ține situația sub control. "Logica războiului este absolut evidentă și, cu siguranţă, putem vorbi despre realitățile Crimeii de pe faleza din Ialta..." - a afirmat consilierul, citat de Radio Svoboda.

Totodată, Mihailo Podoliak a subliniat că nu va exista un război pentru Crimeea ca teritoriu separat al Ucrainei ocupat de Rusia, ci "va fi un război pentru dreptul la existență al unei lumi democratice". "Acesta nu este un război pentru teritoriu, teritoriul este doar unul dintre elemente. Astăzi, are loc un război pentru dreptul de a exista al lumii civilizate. Iar în această lume civilizată nu este loc pentru Rusia, în această formă. Prin urmare, fără îndoială, războiul va continua până când va fi eliberat întregul teritoriu al Ucrainei" - a declarat Podoliak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.