Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensiile speciale ar putea fi VEȘNICE în România: ALTERNATIVA pentru o bătrânețe fără griji NU e accesibilă oricui

evz.ro
pensie pensii pensia

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 85,98 miliarde de lei, la finalul lunii noiembrie 2021, în creştere cu 18% faţă de nivelul înregistrat la 30 noiembrie 2020, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"Investiţiile fondurilor de pensii administrate privat s-au focalizat într-un procent de 87% în active româneşti, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor româneşti sunt reprezentate de titluri de stat sau acţiuni listate la BVB", se menţionează în raport. Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 52,259 miliarde de lei, respectiv 60,80%. Pe locul doi de aflau acţiunile, cu 21,273 miliarde de lei (24,75%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 5,707 miliarde de lei, respectiv 6,64% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,761 milioane de participanţi. Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.