Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ora Pământului - Luminile vor fi stinse sâmbătă seara în Palatul Victoria

palatul victoria

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse, sâmbătă seară, în intervalul orar 20,30 - 21,30, Guvernul alăturându-se astfel, ca în fiecare an, campaniei globale Ora Pământului - Earth Hour.

România rămâne ferm angajată în dezvoltarea proiectelor de investiţii în energie şi infrastructură energetică adaptate provocărilor majore ale momentului: tranziţia către energia verde şi asigurarea independenţei strategice faţă de resursele energetice ruseşti, afirmă premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

''În acest context, măsurile pe care le-am luat şi le avem în vedere la nivelul Guvernului au ca reper planul european RePower EU pentru economisirea energiei, producerea de energie curată şi diversificarea resurselor de energie. Vrem să valorificăm potenţialul României de a dezvolta capacităţi noi pentru energie verde, oferind totodată consumatorilor soluţii energetice ieftine şi prietenoase cu mediul şi am făcut deja paşi concreţi în acest sens. Avem perspectiva deschiderii unei fabrici de panouri solare în România, valoarea totală a investiţiei fiind de un miliard de euro, de asemenea, implementăm la Doiceşti tehnologia inovatoare a reactoarelor modulare mici, un proiect în premieră în Europa, pregătim trecerea Termocentralei de la Mintia către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen, în acord cu taxonomia europeană. Sunt doar câteva exemple, care vor ajuta România să asigure necesarul intern de energie electrică, dar şi să exporte", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Campania internaţională Ora Pământului - Earth Hour se desfăşoară anual în ultima zi de sâmbătă a lunii martie, cu scopul de a stimula utilizarea responsabilă a energiei electrice şi de a atrage atenţia asupra problemelor climatice majore pe care le generează industria producătoare de energie electrică, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.