Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orange a anunţat că profitul său a scăzut cu 0,7% în trimestrul patru din 2021, din cauza concurenţei ridicate din Spania

orange

Grupul francez Orange a anunţat joi că profitul său a scăzut cu 0,7% în trimestrul patru din 2021, din cauza randamentului mai redus rezultat în urma cofinanţării tranzacţiilor pentru dezvoltarea reţelelor şi a concurenţei ridicate din Spania, care a continuat să afecteze rezultatele sale, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Cel mai mare operator francez de telecomunicaţii a raportat în ultimele trei luni din 2021 un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL) de 3,18 miliarde euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,16 miliarde euro.

Veniturile au urcat cu 0,5% în trimestrul patru din 2021, la 11,1 miliarde euro, iar pe ansamblul anului trecut s-au situat la 42,5 miliarde euro.

Fluxul de numerar din activităţile de telecomunicaţii a fost de 2,4 miliarde euro în 2021, în linie cu obiectivele companiei.

În 2022, EBITDA ar urma să urce cu 2,5% - 3%, iar fluxul de numerar organic va fi de cel puţin 2,9 miliarde euro.

Orange a menţinut nivelul dividendelor la 0,70 euro pe acţiune şi a confirmat că se aşteaptă la un flux de numerar din activităţile de telecomunicaţii de cel puţin 3,5 miliarde de euro anul viitor.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România. În septembrie 2021, Orange România a anunţat finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.