Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orange renunță la achiziționarea unei participații la Ethio Telecom

Orange
Orange

Orange a anunţat luni, într-un comunicat, pentru Reuters, că a decis să se retragă din procesul de achiziţionare a unei participaţii de până la 45% la operatorul de telecomunicaţii Ethio Telecom din Etiopia.

Cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa a depus o oferă în 2021 pentru a participa la privatizarea parţială a Ethio Telecom, fost monopol cu peste 70 milioane de abonaţi, a anunţat atunci ambasadorul Etiopiei la Paris, potrivit Agerpres.

"Orange confirmă că a decis să se retragă din procesul privind vânzarea a 45% din Ethio Telecom. După o atentă analiză, grupul crede că actualele condiţii nu permit o dezvoltare rapidă a strategiei sale şi o finalizare a proiectului care să creeze valoare pentru companie", a anunţat luni Orange, în comunicat.

Ethio Telecom şi Ministerul de Finanţe din Etiopia, care supervizează procesul de privatizare, nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

Sectorul telecomunicaţiilor din Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, cu aproximativ 120 milioane locuitori, este văzut ca fiind marele premiu al strategiei de liberalizare a economiei adoptată de premierul Abiy Ahmed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.