DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Orange şi Vodafone au plătit 60 milioane euro pentru prelungirea licenţelor, anunță ANCOM

www.idevice.ro
Vodafone Orange

Furnizorii de servicii de comunicaţii Orange şi Vodafone au achitat fiecare marţi contravaloarea în lei a sumei de 30 milioane euro pentru prelungirea licenţelor pe care le deţin în banda de 2100 MHz, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), anunță news.ro.

”Furnizorii de servicii de comunicaţii Orange şi Vodafone au achitat fiecare astăzi contravaloarea în lei a sumei de 30 milioane euro pentru prelungirea licenţelor pe care le deţin în banda de 2100 MHz. Astfel, ANCOM a prelungit licenţele deţinute de cei doi furnizori care sunt acum valabile pentru perioada 1 aprilie 2020 – 31 decembrie 2031. Taxele de licenţă, în valoare totală de 60 milioane euro, sunt virate către bugetul de stat.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

În cazul RCS&RDS şi Telekom Romania Mobile Communications, taxa de prelungire a fost stabilită la echivalentul în lei a 25 milioane euro pentru fiecare. Cei doi operatori trebuie să achite taxa până cel mai târziu data de 30 noiembrie 2021, după aceea urmând a fi extinse şi licenţele acestora.

ANCOM a propus cuantumul taxei pentru prelungirea licenţelor existente în banda de 2100 MHz printr-o consultare publică lansată în luna decembrie 2019.

”Nivelul taxei propuse de ANCOM şi adoptate de către Guvern a fost determinat proporţional cu durata prelungirii: echivalentul în lei a 30 milioane de euro pentru licenţele Orange şi Vodafone şi echivalentul în lei a 25 de milioane de euro pentru licenţele RCS&RDS şi Telekom Romania Mobile Communications”, arată ANCOM.

Hotărârea Guvernului privind stabilirea cuantumului taxei de licenţă pentru prelungirea unor licenţe de utilizare a frecvenţelor radio şi a condiţiilor privind efectuarea plăţii a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 258/30 martie 2020.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

Orange, Telekom şi Vodafone utilizează banda de 2100 MHz pentru furnizarea de reţele şi servicii UMTS/3G, iar RCS&RDS pentru furnizarea de reţele şi servicii UMTS/3G şi LTE/4G.

Conform celor mai recente date statistice ale ANCOM, la jumătatea anului trecut, în România erau 19,6 milioane de conexiuni la internet mobil, din care 84% erau conexiuni 3G şi 4G, şi 22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.