Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşe importante din Ungaria au aderat la o iniţiativă internaţională pentru protecţia climei

schimbari  climatice

Oraşe importante din Ungaria au aderat marţi la o iniţiativă internaţională pentru protecţia climei, relatează MTI preluată de Agerpres.

Cele 23 de oraşe care aparţin Asociaţiei Oraşelor cu statut de departament (MJVSZ) au aderat la coaliţia Under 2, a declarat preşedintele asociaţiei municipiilor din Ungaria, Karoly Szita, în cadrul unei conferinţe de presă.

Până în 2023, oraşele membre urmează să aloce aproximativ 100 de miliarde de forinţi (310 milioane euro) pentru investiţii şi proiecte de dezvoltare care vizează protejarea climei, a precizat Karoly Szita, care este şi primar al oraşului Kaposvar (sud).

Proiectele de dezvoltare includ instalarea de sisteme de încălzire durabile, de centrale solare, reînnoirea flotei de transport public, crearea infrastructurii necesare pentru autovehicule electrice şi de reţele pentru biciclete electrice, a spus el.

Iniţiativa Under 2 a fost înfiinţată în 2015. Membrii săi promit reducerea, până în 2050, cu 80% a emisiilor de bioxid de carbon comparativ cu nivelurile existente în anii '90.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.