Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orașele Vilnius şi Lublin s-au conectat printr-un portal pentru ca localnicii să se vadă în timp real

interestingengineering.com
portal lublin vilnius

Portaluri au fost amplasate în centrele oraşelor Vilnius (Lituania) şi Lublin (Polonia) pentru ca localnicii să se vadă în timp real, conform news.ro

Instalat pe 26 mai în afara gării din Vilnius şi în piaţa centrală din Lublin, proiectul a fost creat de GoVilnius, agenţie de dezvoltare a capitalei lituaniene.

Potrivit organizatorilor, proiectul Portal este o punte virtuală şi un accelerator comunitar care aduce împreună oameni din culturi diferite şi îi încurajează să regândească semnificaţia unităţii.

„Umanitatea se confruntă cu multe potenţiale provocări periculoase; fie că este vorba despre polarizare socială, schimbare climatică sau probleme economice. Dacă ne uităm atent, nu lipsa de cercetători străluciţi, activişti, lideri, cunoştinţe sau tehologie cauzează aceste provocări. Este tribalismul, lipsa empatiei şi percepţia limitată asupra lumii, care este deseori restrânsă la graniţele naţionale”, a spus Benediktas Gylys, preşedinte al Benediktas Gylys Foundation şi iniţiator al ideii Portal.

„Din acest motiv, am decis să aducem la viaţă ideea Portal - este o punte care unifică şi o invitaţie de a ne ridica deasupra prejudecăţilor şi neînţelegerilor care aparţin trecutului. Deasupra iluziei noi şi ei”.

Organizatorii plănuiesc să conecteze lumea folosind zeci de portaluri în Europa şi în alte ţări în viitorul apropiat.

Potrivit site-ului proiectului, următoarele oraşe în care vor fi amplasate astfel de instalaţii sunt Reykjavik şi Londra.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.