Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funeraliile regale pentru prințul Philip s-au încheiat / LIVE VIDEO & FOTO

funeralii printul philip

Funeraliile regale pentru prințul Philip s-au încheiat, sâmbătă, la ceremonie putând participa doar 30 de persoane, din cauza contextului pandemic. Prinţul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.

Slujba de înmormântare a prințului Philip s-a încheiat în mai puțin de o oră, iar Regina Elisabeta a II-a a fost condusă de decanul Windsor în afara capelei.

Regina a fost urmată de membrii familiei regale.

UPDATE 18.06 Sicriul purtând trupul neînsufleţit al prinţului Philip a fost coborât în "Royal Vault", cripta din capela ST. George, unde sâmbătă a avut loc ceremonia de înmormântare a ducelui de Edinburgh, relatează AFP.

Sicriul va rămâne în acest cavou până la decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii,.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi soţi se vor odihni astfel împreună în capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.
UPDATE 17.30 William şi Harry, prinţul, stau în zone alăturate în Capela St. George, în timp ce fraţii îşi iau rămas bun de la bunicul lor.
Cei doi, care au avut o relaţie dificilă în ultimii ani, s-au alăturat grupului de doar 30 de membri ai familiei pentru înmormântare, care a fost redusă din cauza restricţiilor coronavirusului.
Participanţii sunt aşezaţi separat, aşa că William este aşezat împreună cu soţia sa, ducesa de Cambridge, în timp ce Harry este singur.
UPDATE 17.10 Slujba de înmormântare a început acum. Binecuvântarea a fost pronunţată de decanul Windsor. El a spus:

„Suntem aici astăzi în Capela Saint George pentru a încredinţa în mâinile lui Dumnezeu sufletulul slujitorului său, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh.

Cu inimi recunoscătoare, ne amintim de numeroasele moduri în care viaţa sa lungă a fost o binecuvântare pentru noi. Am fost inspiraţi de loialitatea sa neclintită faţă de Regina noastră, de serviciul său adus naţiunii şi Commonwealth-ului, de curajul, tăria şi credinţa sa.

Viaţa noastră a fost îmbogăţită prin provocările care ni le-a adus, încurajarea pe care ne-a dat-o, bunătatea, umorul şi umanitatea sa. Prin urmare, ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea har să urmăm exemplul Său şi ca, împreună cu fratele nostru Philip, să aflăm în cele din urmă bucuriile vieţii veşnice ”.

UPDATE 17.05 Sicriul cu trupul ducelui de Edinburgh a fost dus în capelă, nu îainte de a se păstra un moment de reculegere. Sicriul va fi depus pe un catafalc.
UPDATE 16.50 Regina Elisabeta a II-a a ajuns la castelul Windsor pentru a se alătura procesiunii din spatele sicriului răposatului ei soţ.
content-image
UPDATE 16.45 Sicriul ducelui de Edinburgh iese din castelul Windsor şi este dus la capelă
Sicriul ducelui de Edinburgh este transportat de la Castelul Windsor la Land Rover-ul care îl va duce la capelă, unde va fi înmormântat. Începe procesiunea funerară.
content-image
UPDATE ORA 16.35 Land Rover-ul care va duce sicriul prinţului Philip se îndreaptă acum spre capelă.
Membrii forţelor armate, asezaţi pe gazon, şi-au plecat capul în semn de respect.

*

Cetăţenii din Windsor au venit să îi aducă un omogiu prinţului Philip, iar la Castelul Windsor sunt ultimele pregătiri pentru înmormântarea Ducelui. Prinţul Philip a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.

30 de persoane vor participa la slujba din capela Sf. Gheorghe a Castelului Windsor. Zeci de jurnalişti sunt la Castelul Winsdor şi aşteaptă funerariile prinţului Philip.

Orăşenii din Winsdor au venit să îi aducă un ultim omagiu prinţului Philip, Duce de Edinburg.

Poliţiştii şi gardienii patrulează spaţiul exterior al castelului Windsor, iar zeci de jurnalişti aşteaptă ceremonia de înmormântare care urmează să înceapă la ora 17.00.

Artistul Kaya Mar a venit cu un tablou care îl înfăţişează pe Philip pe care l-a pictat săptămâna trecută. Alţii au venit să aducă flori la porţile castelului Windsor.

„Având în vedere de unde a venit, originea sa, tocmai a făcut o muncă fantastică în adaptarea la rolul său, fiind, dacă doriţi, numărul doi după regină, dar egal, cu statut egal, par să fi avut o relaţie excelentă - evident private”, a spus Phil Appleton, actor.

„Ei bine, dacă sunt sincer cu tine, este pentru că îi aduc un omagiu din nou prinţului Philip, ducelui, soţului reginei şi din nou reginei noastre”, a afirmat Simon Stephens, lucrător medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.