Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orașul din România în care apare primul cimitir ecologic din țară. Ce reguli stricte vor fi

Radu Pop
LadBible.com
Groapa sageata

Orașul din România în care apare primul cimitir ecologic din țară. Ce reguli stricte vor fi

Unul din marile orașe ale României va avea primul cimitir ecologic din țară. Acesta se va întinde pe 10.000 de metri pătrați.

Situat în apropierea altor trei cimitire existente dintr-un mare oraș din România, primul cimitir ecologic din România va include nu doar locuri de înmormântare, ci și o capelă mortuară și gardurile corespunzătoare.

Planul aparține unui investitor privat care a depus o solicitare la Primăria Brașov. Suprafața destinată cimitirului ecologic va fi de aproximativ 10.000 de metri pătrați, amplasată în spatele unuia dintre cimitirele din zona Micșunica, primul în ordine dinspre Liceul Energetic.

Cimitirul ecologic va impune reguli stricte referitoare la materialele utilizate pentru sicrie și urne

Cimitirul ecologic va impune reguli stricte referitoare la materialele utilizate pentru sicrie și urne. Acestea trebuie să fie biodegradabile și fabricate din materiale reciclate. De asemenea, locurile de înmormântare nu vor fi vândute, ci închiriate pe o perioadă de 25 de ani.

Urnele folosite pentru cenușa celor incinerați trebuie, de asemenea, să fie biodegradabile. Această inițiativă este inspirată din cultura orientală, unde incinerarea și practicile ecologice sunt larg răspândite.

Conceptul de urnă biodegradabilă, care oferă o renaștere a vieții prin plantarea unui copac din rămășițele umane, este din ce în ce mai popular în aceste culturi. Urna Bios, ca exemplu, îmbină moartea cu regenerarea naturală, permițând ca o parte din viață să continue într-o formă nouă, potrivit adevarul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.