Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşul Grenoble din Franţa va deveni sâmbătă în mod oficial 'Capitala verde europeană' pentru anul 2022

unde-si-cand.net
Grenoble oras vacanta turism

Oraşul Grenoble din Franţa va deveni sâmbătă în mod oficial "Capitala verde europeană" pentru anul 2022, preluând acest titlu de la oraşul finlandez Lahti, ceremonia de inaugurare urmând să aibă loc în prezenţa comisarului pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, conform Agerpres.

Titlul de "Capitală verde europeană" a fost acordat pentru prima dată oraşului Stockholm, în 2010, acesta fiind menit să recompenseze oraşele pentru progresul şi eforturile depuse în vederea ecologiei şi a protejării mediului înconjurător. Oraşele câştigătoare au reprezentat şi promovat mereu politici şi bune practici urbane care ar trebui implementate şi de alte centre urbane.

"Grenoble a câştigat titlul de Capitala Verde a Europei graţie angajamentului său de a crea un oraş mai sănătos pentru şi cu cetăţenii săi. Sper că acest titlul va da un nou impuls oraşului Grenoble pentru a-şi consolida poziţia de lider în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi va inspira şi alt oraşe din Europa să profite de oportunităţile oferit de Green Deal", a declarat comisarul Virginijus Sinkevicius.

Grenoble a pus în practică politici urbane destinate să reducă poluarea şi pierderea de biodiversitate precum o limită de viteză de 30 de kilometri pe oră pe întreaga suprafaţă a oraşului, devenind cea mai mare zonă de emisii reduse din Franţa. În anul când va deţine titlul de "Capitală verde europeană", Grenoble vrea să îi provoace pe decidenţi să se angajeze să ia noi măsuri cu privire la cei 12 indicatori care formează tranziţia verde.

14 oraşe au câştigat până acum titlul de "Capitală verde europeană": Stockholm (2010), Hamburg (2011), Vitoria-Gasteiz (2012), Nantes (2013), Copenhaga (2014), Bristol (2015), Ljubljana (2016), Essen (2017), Nijmegen (2018), Oslo (2019), Lisabona (2020) şi Lahti (2021).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.