Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orașul Ineu, din județul Arad, intră în carantină pentru 14 zile

carantina

Orașul Ineu, din județul Arad, intră în carantină pentru 14 zile, a anunțat, joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, anunță MEDIAFAX.

„În vederea aplicării Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (...) privind instituirea carantinei zonale pentru orașul Ineu, județul Arad, începând cu data de 25.11.2020, ora 22, se instituie, pentru o perioadă de 14 zile, măsura de carantină zonală în Orașul Ineu, județul Arad”, anunță joi CJSU Arad.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

Potrivit deciziei, intrările și ieșirile din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile de interes național, județean sau local vor fi interzse, iar circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberată de angajator.

În perioada în care orașul Ineu este în carantină, se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri;

Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va asigura o suprafață de minim 4 mp/persoană, cu luarea măsurilor de respectare a regulilor de protecție sanitară. Totodată, se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane și oficierea căsătoriilor civile cu prezența a maxim 20 de persoane în spații deschise, respectiv cu 8 persoane în spații închise, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Masca rămâne obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise sau deschise din oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.