Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşul Sharjah, din Emiratele Arabe, 'capitala mondială a cărţii 2019', a lansat o serie de evenimente culturale dedicate literaturii

Oraşul Sharjah din Emiratele Arabe Unite, desemnat de UNESCO "capitala mondială a cărţii" pentru anul 2019, şi-a lansat programul cultural cu ocazia Zilei mondiale a cărţii şi a drepturilor de autor, sărbătorită anual la 23 aprilie, începând din 1996, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.ro.

"Sharjah doreşte să devină o adevărată torţă pentru ştiinţă şi cunoaştere", a declarat marţi seara şeicul Sultan Al-Qassimi, suveranul emiratului Sharjah, la deschiderea festivităţilor.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

Capitala emiratului cu acelaşi nume, Sharjah a fost desemnat în iunie 2018 "capitala mondială a cărţii" de către UNESCO pentru anul 2019.

Seria evenimentelor culturale a început cu un spectacol la Teatrul din Sharjah, cu participarea a peste 500 de artişti, cu ocazia Zilei mondiale a cărţii şi a drepturilor de autor, un eveniment anual organizat de UNESCO.

Anul cultural va fi marcat de conferinţe, expoziţii şi festivaluri dedicate literaturii, potrivit site-ului evenimentului.

Citește și: Atenție! Cine l-a trădat pe Traian Băsescu – PMP-istul care a votat pentru modificarea Codurilor Penale

Emiratul Sharjah doreşte să fie centrul cultural al EAU şi organizează de mai mulţi ani seminarii, expoziţii şi festivaluri de teatru, cu participarea invitaţilor din mai multe ţări.

În fiecare an, oraşul numit "capitala mondială a cărţii" se angajează să promoveze o cultură a cititului şi să pună în aplicare un program de activităţi şi iniţiative care se întind pe o perioadă de 12 luni.

Sharjah a fost oraşul "invitat special" al Salonului de Carte de la Paris din 2019.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.