Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşul sud-coreean Daegu, principalul focar de covid-19 în afară de China continentală, nu a mai raportat niciun caz de îmbolnăvire

coronavirus covid-19 covid

Oraşul sud-coreean Daegu (sud-est) - care a fost o vreme principalul focar de covid-19 în afară de China continentală, unde a apărut noul coronavirus la sfârşitul anului trecut -, a raportat vineri că nu a înregistrat niciun caz nou de contaminate - o premieră din februarie -, în contextul în care nivelul infectărilor în ţară a scăzut, relatează Reuters, potrivit news.ro.

În prezent, peste 6.800 de cazuri au fost izolate la Daegu - reprezentând peste jumătate din totalul contaminărilor de 10.450 de infectări din ţară.

Autorităţile sanitare sud-coreene au anunţat vineri că au înregistrat 27 de noi contaminări - cel mai mic bilanţ cotidian de la vârful atins la 29 februarie, de 900 de infectări.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

Alte patru decese din cauza covid-19 au avut loc, au anunţat Centrele de Controlul şi Prevenţia Bolilor (KCDC), iar bilanţul total al morţilor a crescut la 208.

Autorităţile au stabilit că ”pacientul zero” a fost un membru al unei secte din Daegu, cu aproximativ 200.000 de locuitori. Toţi membri sectei au fost supuşi unor teste de depistare a noului coronavirus.

În perioada de vârf, în februarie, Seulul a lansat un vast program de depistare, a implementat măsuri de distanţare socială şi a consolidat controalele la frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.