Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orașul ucrainean înfrățit cu Oradea cere ajutorul Primăriei: Tindem să credem că avem un aliat

primaria-oradea

Primăria Oradea anunță că a fost solicitată să sprijine logistic și sanitar orașul Ivano-Frankivsk din Ucraina, cu care municipalitatea ardeleană are încheiat un acord de înfrățire din anul 2003, anunță Mediafax.

Potrivit reprezentanților Primăriei Oradea, în adresa oficială semnată de primarul comunității ucrainene se solicită ajutorul orașului ardelean.

„Am fi recunoscători dacă Consiliul Local al Municpiului Oradea și-ar arăta solidaritatea și suportul către comunitatea noastră. Apreciem cooperarea noastră și realizările comune și tindem să credem că avem un aliat în rândul orașele înfrățite cu noi. Vă rugăm să luați în considerare posibilitatea de a ne oferi sprijin pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de apărare teritorială și protecție civilă. În aceste timpuri grele pe care Ucraina le experimentează, suportul pe care ni l-ați putea oferi ne-ar ajuta să depășim tensiunile din spațiul european”, a scris Ruslan Martsinkiv, primarul din Ivano-Frankivsk.

Părții române îi sunt solicitate bunuri precum echipamente de comunicare și supraveghere, echipamente medicale, echipamente IT și consumabile.

„Ne dorim să dăm curs acestei solicitări. Momentan, căutăm o procedură legală pentru a putea face acest lucru. Cel mai probabil, ajutorul de urgență va trebui aprobat de Consiliul Local. Suntem solidari cu poporul ucrainean în aceste momente grele și empatizăm cu suferințele acestuia”, a spus primarul Florin Birta.

Orașul ucrainean Ivano-Frankivsk se află la o distanță de circa 400 de kilometri de Oradea și are o populație de 227.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.