Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu: Să spună public dacă au promis semnarea unui acord cu Ungaria privind livrarea de gaz

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban asociere opozitie

Liderul PNL, Ludovic Orban, le solicită preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, să prezinte public dacă au promis semnarea unor acorduri cu Ungaria privind livrarea de gaz şi mărirea numărului de puncte de trecere a frontierei, arătând că în caz contrar îi va acuza de "negocieri secrete şi trădarea intereselor naţionale". "Ministrul de externe maghiar a fost într-o vizită ciudată în România. În urma acestei vizite ciudate, atât ministrul de externe maghiar, cât şi premierul maghiar au anunţat că au convenit mai multe lucruri cu partea românească, vorbind inclusiv despre acorduri. Menţionez inclusiv chestiunea legată de livrarea unei cantităţi de gaz de 4 miliarde de metri cubi pe an, de linia de cale ferată rapidă Cluj-Budapesta, de mărirea numărului de puncte de trecere a frontierei. Am o întrebare foarte simplă şi foarte clară, nu pentru domnul Meleşcanu - pentru că dânsul a driblat răspunsul la această întrebare, spunând că nu s-a semnat niciun acord - întreb pe Dragnea şi pe Tăriceanu dacă i-au promis ministrului de externe maghiar semnarea unui acord care să cuprindă aceste angajamente şi insist să dea un răspuns public pentru că este greu de acceptat că premierul maghiar şi ministrul de externe maghiar să anunţe în mass-media din Ungaria existenţa unor astfel de înţelegeri, iar Dragnea şi Tăriceanu să nu spună un cuvânt pe această temă. În cazul în care nu vor răspunde la această întrebare, îi acuz clar de negocieri secrete şi de trădarea intereselor naţionale", a spus, luni, Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, conform Agerpres.

Conform preşedintelui PNL, nu este important să mărim numărul de puncte de trecere la frontieră, ci "să ne batem să intrăm în Schengen" şi că prioritară este unirea Clujului prin linie de cale ferată rapidă cu Bucureştiul.

"Nimeni din România nu poate să promită livrarea unei cantităţi de gaz prestabilite către Ungaria", a completat liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.