Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban CALMEAZĂ SPIRITELE despre rata infectării cu noul coronavirus în Bucureşti: N-am trecut de 1,5,

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că rata infectării în municipiul Bucureşti nu a depăşit 1,5, întrucât nu se fac raportări la datele Institutului Naţional de Statistică (INS), care indică o populaţie de 1,8 milioane, pentru că numărul locuitorilor este chiar mai mare de 2,2 milioane, cât arată datele de la Evidenţa Populaţiei. El a menţionat că există totuşi "o anumită îngrijorare", adăugând că "nu neapărat mersul la restaurant în condiţii normale este cel care duce la mărirea riscului de transmitere, cât evenimentele, nunţi, botezuri, pentru că aici realitatea este că nu se respectă regulile", conform News.ro.

Citește și: Jandarmeria București s-a SUCIT: S-a INTRAT în sala de depozitare a voturilor de la Sectorul 1, dar NU era treaba jandarmilor să păzească

"Am văzut că sunt nişte date, că s-a depăşit procentul de 1,5. Conform analizei noastre, noi nu luăm în calcul populaţia de 1.800.000 dată de INS, pentru că populaţia este mult mai mare în Bucureşti, ne luăm după datele de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei şi din datele pe care le avem populaţia estimată este de aproximativ 2.200.000, ceea ce înseamnă că procentul e în jur de 1,32, cred că. Dar e o anumită îngrijorare... Acuma trebuie să vă spun că în anchetele epidemiologice, pe baza datelor care mi-au fost puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, nu neapărat mersul la restaurant în condiţii normale este cel care duce la mărirea riscului de transmitere, cât evenimentele, nunţi, botezuri, pentru că aici realitatea este că nu se respectă regulile (...)", a afirmat Orban, joi, la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii.

El a reluat afirmaţiile şi în declaraţiile de presă făcute ulterior.

"N-am trecut de 1,5, nu se raportează la date ale INS de acum mai mulţi ani, ci ne raportăm la datele care sunt la Evidenţa Populaţiei. (...) Şi în realitate, ca să vă spun drept, populaţia Bucureştiului e mai mare, nu este nici măcar de 2.200.000", a punctat Orban.

El a explicat şi că în analiză nu se iau în calcul focarele din spitale sau cămine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.