Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban către Tudose: Unde să-si ţină românii banii, Terente? Să-i ţină sub saltea, la ciorap, sau în borcan?

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose transpirat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat vineri, la Neptun, atacurile recente şi repetate ale premierului Mihai Tudose la adresa băncilor, spunând că în toate ţările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste şi a economiei libere de piaţă şi l-a avertizat pe şeful Guvernului că prin aceste atacuri va crea o criză politică în România. „Unde să îşi ţină românii banii, Terente? Să îi ţină sub saltea, la ciorap, sau în borcan, înveliţi în elastic? În lumea civilizată banii nu mai circulă cash. În lumea civilizată oamenii apelează la bănci. În lumea civilizată băncile sunt acelea care finanţează economia. Ce s-ar face guvernul condus de dumneavoastră dacă nu ar avea băncile? Pentru că dumneavoastră v-aţi împrumutat cu peste 18 miliarde exact de la aceste bănci pe care le atacaţi sistematic”, a declarat Ludovic Orban, la Neptun, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

El a atras atenţia că în toate ţările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste, a economiei libere de piaţă. ”Băncile sunt izvor de capital, sunt locurile unde oamenii îşi depun banii pentru a-i ţine în singuranţă şi pentru a obţine venituri suplimentare de pe urma depozitelor pe care le depun. Este inacceptabil pentru un premier al unei ţări europene în mileniul al treilea să le spună cetăţenilor să nu îşi depună bani în bănci. În toată lumea asta s-a ajuns în ţările civilizate ca ca din rulajul total peste 90% să se facă prin bănci. Circulaţia banilor prin bănci este în general un instrument care ajută statul şi care practic luptră împotriva evaziunii fiscale”, a explicat liderul PNL.

Orban a spus că PNL respinge comportamentul inacceptabil al unui prim-ministru dintr-o ţară europeană în mileniul al treilea. „Ce vreţi să faceţi cu aceste atacuri absolut imbecile împotriva sistemului bancar? Vreţi să creaţi o criză politică în România? Vreţi să determinaţi retrageri masive de la bănci astfel încât să se creeze o criză economică artificială numai pornită din tembelismului unui om care a ajuns premier fără să aibă abecedarul economic la bază? Categoric respingem acest comportament inacceptabil pentru un om care se află în fruntea unui guvern, al unei ţări europene în mileniul al treilea”, a conchis Orban, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.