Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban cere sprijinirea industriei locale de medicamente şi măşti: 'Politica de încurajare a intrărilor din exterior trebuie să înceteze' (VIDEO)

orban tataru

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii, în deschiderea şedinţei de Guvern de miercuri, 15 aprilie, să se asigure că producătorii autohtoni de medicamente şi echipamente de protecţie pot intra pe piaţă. Premierul a solicitat încetarea "politicii de încurajare a intrărilor din exterior, în dauna producătorilor din România".

Orban: Mai există vreo problemă în ceea ce priveşte echipamentele?

Tătaru: Nu. În acest moment, la nivelul unităţilor sanitare, şi din achiziţiile managerilor, dar şi din achiziţiile nostre, prin firma Unifarm şi distribuirea acolo unde este nevoie, s-a ajuns la un stoc care să ajungă pe două-trei săptămâni, fiind realimentate în fiecare săptămână.

Orban: Aici va trebui să aveţi în vedere, să discutaţi cu toţi cei care achiziţionează, că intră în producţie în România. În unele companii deja se produc măşti chirurgicale. Probabil pe finalul săptămânii viitoare o să avem capacitatea să producem prin cel puţin trei companii româneşti măşti FFP2. De asemenea, sunt deja companii care au capacitatea de a produce combinezoane. Cred că ar trebui să încurajăm producţia internă. De asemenea sprijiniţi orice fel de demers din partea producătorilor de medicamente autohtoni, care au capacitatea de a produce medicamente necesare pe piaţă. Politica asta de încurajare a intrărilor pe piaţă din exterior, în dauna producătorilor din România, trebuie să înceteze. Atâta timp cât avem o capacitate de producţie semnificativă, trebuie să avem grijă ca aceste companii să aibă acces nedistriminatoriu pe piaţa de medicamente. Nu se poate să dureze două săptămâni o certificare. Am dat competenţa structurilor MApN, s-a văzut ce înseamnă o mişcare rapidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.