Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban continuă sarabanda schimbărilor - instituția care a intrat în vizorul premierului: 'Nu judecă cu celeritate, dau decizii în doi peri'

paginaderusia.ro
arma nucleara

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că îşi doreşte ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, să desemneze o nouă conducere la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), astfel încât să poată fi demarate discuţii privind modificarea legislaţiei în domeniu.

"Până la sfârşitul săptămânii, mi-am propus să desemnez o nouă conducere la Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, ca să avem un partener care, într-adevăr, în urma discuţiilor, să şi poată să se apuce de treabă, să modifice. Vă mărturisesc că şi noi suntem extrem de afectaţi de diferite proceduri şi de atitudinea, de multe ori, inclusiv a instanţelor. Nu judecă cu celeritate, dau decizii în doi peri, care nu sunt foarte clare. Chiar avem acum o speţă pe cele două tronsoane Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara, care sunt finanţate pe programul de conectivitate, unde există risc de dezangajare în cazul în care nu se tranşează. Şi se judecă în instanţă, e în faza de apel. (...) Aici suntem foarte deschişi şi e extrem de important să găsim cele mai bune modificări în procedurile de achiziţie publică", a declarat prim-ministrul, conform agerpres.ro.

Dezvăluiri şocante în SUA: Donald Trump ar fi trimis presei tabloid poze cu soţia sa dezbrăcată


Precizările au fost făcute în cadrul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, după ce preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a pledat pentru modificarea Legii achiziţiilor publice.

"Ceea ce vă propunem este ca săptămâna viitoare să facem o întâlnire tehnică, cu propuneri pe masă, pentru modificarea Legii achiziţiilor publice. În opinia noastră, e nevoie de o modificare şi de clarificări ale unor articole din această lege. Aşa cum am făcut evaluarea, în opinia noastră, e o lege făcută de avocaţi pentru avocaţi. E o provocare pentru orice Guvern al României să crească rata absorbţiei şi de multe ori demersurile de bună credinţă sunt stopate efectiv de proceduri ambigue, de prevederi neclare, abuzive, care duc la creşterea conturilor caselor de avocaţi şi la blocarea unor proceduri de achiziţie publică", a susţinut liderul BNS.

Orban a afirmat, la rândul său, că îşi doreşte ca discuţia să aibă loc săptămâna viitoare, după desemnarea noii conduceri ANAP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.