Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban: Cred că Iohannis nu își termină mandatul

Inquam Photos / George Calin
iohannis parlament

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Realitatea PLUS, că în opinia sa nu o să mai dureze mult timp până când „toate formațiunile politice” vor vota suspendarea din funcție a șefului statului.

„Avem un Presedinte care a luat-o razna complet. Se comporta ca un turist strain in Romania, ignorandu-si complet obligatiile pe care le are fata de cetateni romani si actionand evident impotriva interesului Romaniei”, a spus Orban.

„Cred ca nu isi termina mandatul, va spun sincer”, a adăugat el. „Eu cred ca in curand toate formatiunile politice or sa voteze (suspendarea din functie a sefului statului)”, a mentionat fostul lider PNL.

Întrebat dacă crede în varianta suspendării preşedintelui, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.

Ce spune Constituția

ARTICOLUL 95

Suspendarea din funcţie

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.