Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, critici dure la adresa României: Se fac eforturi ca liderii maghiari să fie excluși

Viktor-Orban

Politicienii maghiari din România sunt supusi unei campanii politice menite a-i submina si se fac eforturi ca liderii minoritatii maghiare sa fie exclusi, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, relateaza emisia în limba engleza a agentiei de presa MTI.

Aceasta situatie trebuie abordata corespunzator, a mai spus seful guvernului de la Budapesta, într-un discurs despre relatiile Ungariei cu vecinii sustinut la o întâlnire cu sefii misiunilor diplomatice ungare din strainatate.

În acelasi timp, Orban a afirmat ca relatiile Ungariei cu Slovacia sunt în regula, iar cele cu Serbia sunt echilibrate.

Cu Croatia 'încercam sa punem relatiile în ordine, lucru care nu este usor, din cauza ca reteaua de relatii a fost afectata', a spus el.

În legatura cu Slovenia, premierul ungar a declarat ca legaturile au fost neglijate, dar ca sunt sperante mari într-o buna cooperare în viitor.

Orban a subliniat de asemenea ca nu se stie clar daca Ucraina va deveni un stat constitutional cu o structura economica occidentala.

Totusi, a adaugat el, este în interesul Ungariei sa existe întotdeauna 'ceva' între Rusia si Ungaria. 'Nu ar trebui sa avem o granita comuna cu Rusia', a precizat Orban, adaugând ca sanctiunile împotriva Moscovei în criza ucraineana nu vor fi neaparat prelungite automat le sfârsitul primei jumatati a anului.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.