Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban DESFIINŢEAZĂ măsurile Guvernului: 'O altă ŞMECHERIE fiscală'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, lansează critici dure la adresa Guvernului. El susține că introducerea de la 1 septembrie a contului special pentru plata TVA reprezintă "o altă șmecherie fiscală" a Guvernului. Mai mult, susţine Orban, această măsură va avea efecte negative asupra firmelor.

"O altă șmecherie fiscală care urmează să intre în vigoare de la 1 septembrie este contul special pentru plata TVA. Prin introducerea acestui cont special pentru plata TVA, actualul Guvern își recunoaște incapacitatea de a colecta taxa pe valoare adăugată, care este principala sursă de venit a bugetului de stat. De altfel, noi colectăm TVA de aproximativ 12,3%, ca și cum TVA ar fi 12,3%", a declarat Orban, marți, la Parlament.

Citeşte şi: Măsuri de ULTIMĂ ORĂ: Se MODIFICĂ impozitele pentru medici. Ce prevede proiectul Ministerului de Finanţe

El a afirmat că înființarea acestui cont special nu va reduce evaziunea fiscală în domeniul TVA.

"În continuare, cei care cumpără fără acte vor cumpăra fără acte, șmecherii care înregistrează firme fantomă cu durata de 3-6 luni numai pentru a evita plata TVA vor apela la aceste ilegalități. Singurul efect va fi efectul negativ asupra firmelor care își plătesc taxa pe valoare adaugată, care nu vor putea să utilizeze banii pe care îi încasează pe facturile emise din plata TVA și nu vor putea să își finanțeze operațiunile pe termen scurt. Sunt afectați și cei care plătesc TVA lunar, dar cei mai afectați sunt cei care plătesc TVA trimestrial și care puteau să folosească acești bani (...) ca să își crească cifra de afaceri și, implicit, performanța companiei respective, firmele care plătesc trimestrial, care sunt firme mici, cu cifre de afaceri sub 100.000 de euro, nu vor mai avea posibilitatea de a utiliza acești bani și practic statul va fi creditat de aceste firme private doar pentru că este incapabil să colecteze TVA", a mai arătat Orban.

Citeşte şi: Tăriceanu, 'scos din pepeni' de jurnalişti pe tema accizelor la carburant: 'Care e problema?' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.