Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, despre rezolvarea problemei creşterii preţurilor la materialele de construcţii: Fiecare decontare să fie, practic, flexibilă în funcţie de prețuri

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, afirmă, referitor la proiectul de act normativ pregătit de Ministerul Dezvoltării pentru a rezolva problema creşterii preţurilor la materialele de construcţii, că decontările pentru lucrări vor fi indexate în funcţie de creşterea sau scăderea preţurilor materialelor.

"Iarăşi o veste bună – ştiţi foarte bine că de trei luni jumate discutăm acest subiect – Ministerul Dezvoltării, şi îl felicit pe ministrul Dezvoltării Attila Cseke şi echipa care a lucrat, a pregătit un proiect de ordonanţă de Urgenţă privind indexarea contractelor ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie, cu o formulă care se aplică la fiecare decontare de situaţii de lucrări şi care ia în calcul o formulă care să cuantifice atât creşterile, cât şi scăderile de preţuri la diferitele materiale de construcţie. Fiecare decontare să fie, practic, flexibilă în funcţie de evoluţia preţului la materialele de construcţie”, a anunţat Ludovic Orban, marţi seară, la finalul şedinţei Coaliţiei.

Anunţul a fost făcut în condiţiile în care, luna trecută, asociaţii ale antreprenorilor din construcţii au atras atenţia asupra impactului negativ pe care creşterile de preţuri la materialele de construcţii îl au asupra lucrărilor derulate în construcţii şi care sunt de interes public.

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunţat că va prezenta coaliţiei şi Guvernului un proiect de act normativ care să rezolve probleme creşterii preţurilor la materialelor de construcţii. El a mai explicat că este vorba despre o formulă de calcul bazată pe indici ai INS care va fi aplicată la fiecare depune de factură, pe baza unui act adiţional încheiat cu beneficiarul, vom avea această creştere sau determinarea preţului facturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.