Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, după ce CE a propus un fond de relansare economică de 750 de miliarde de euro: Va avea efecte extrem de benefice pentru economiile europene

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban masca

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că fondul de relansare economică de 750 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană este ”un program fundamental, care va avea efecte extrem de benefice pentru economiile europene, pentru nivelul de trai, pentru nivelul de ocupare al mânii de lucru din fiecare ţară”, anunță news.ro.

”Ieri, CE a anunţat un proiect foarte serios, extrem de important pentru întreaga Europă şi cu atât mai important pentru România. Este vorba despre construcţia a ceea ce este numit la nivel european «Recovery Found», adică punerea la dispoziţie a statelor membre – ca urmare a unui credit luat la nivel european – a unei sume suplimentare faţă de cele 1.100 de miliarde de euro din bugetul pentru 2021 – 2027, o sumă de 750 de miliarde de euro, carem în propunerea CE, 500 de miliarde de euro urmează să fie acordate ca şi granturi, iar 250 miliarde sub formă de împrumuturi. Această decizie a fost luată la nivel european, după o dezbatere extrem de serioasă în care au existat două puncte de vedere care puţini sperau că pot fi conciliate”, a afirmat, joi, premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de rpesă.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Orban a precizat că acest fond propus de CE este ”fundamental”.

”Suntem în faţa unui progam de susţinere economică, a relansării economice la nivel european, fundamental care va avea efecte extrem de benefice pentru economiile europene, pentru nivelul de trai, pentru nivelul de ocupare al mânii de lucru din fiecare ţară, decizii pe care le salutăm şi, în mod evident, le susţinem pentru adoptare în structurile decizionare la nivel european”, a mai afirmat premierul.

Preşedinta Comiei Eurpene (CE) Ursula von der Leyen dezvăluie miercuri un fond de relansare economică - în valoare de 750 de miliarde de euro -, un plan excepţional de ajutorare, foarte aşteptat de către state membre UE afectate de pandemia covid-19.

Din cele 750 de miliarde de euro, 173 de miliarde de euro urmează să fie deblocate Italiei (82 de miliarde de euro reprezentând ajutoare directe şi 81 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi). Spaniei urmează să i se orefe 140 de miliarde de euro (77 de miliarde de euro subvenţii şi 63 de miliarde de euro împrumuturi).

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele .

România va primi 33 de miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.