Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, după ce PSD a cerut demiterea ministrului Alexe, acuzat de plagiat: 'Nu poate nici PSD, nici un jurnalist să decidă dacă o teză de doctorat e corectă'

Inquam Photos / George Calin
Iohannis Orban Alexe plantare copaci

Premierul Ludovic Orban îl apără pe ministrul mediului Costel Alexe, despre care au apărut informaţii în presă că şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Orban respinge cererea PSD de demitere a ministrului Alexe.

„Nu cred că PSD face Guvernul liberal. Ca atare, ceea ce spune PSD nu valorează nici cât două cepe degerate. (...) În ceea ce privește chestiunea legată de tezele de dosctorat, există o singură instituție care are calitatea să decidă dacă o teză de doctorat a fost întocmită conform rigorilor legale sau dacă există elemente care să conducă la decizia de a fi stabilit plagiatul. Nu poate nici PSD, nici un jurnalist să decidă dacă o teză de doctorat e corectă. Aruncatul cu noroi pe ultima sută de metri în campanie a devenit un sport național al PSD și al jurnaliștilor plătiți cu bani negri sau ai instituțiilor publice de PSD. Nu-mi întemeiez judecățile de valoare pe minciunile gogonate pe care le lansează un PSD din ce în ce mai disperat”, apreciază Orban.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, Costel Alexe a plagiat în lucrarea de doctorat, niciunul dintre autorii plagiați nefiind menționat.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Klaus Iohannis, susțin social-democrații, care arată că este suspectat că a plagiat în teza de doctorat.

„Ministrul Mediului Costel.Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.