Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de viteză la Guvern, înainte de alegeri: Ludovic Orban le-a promis primarilor avize, licitații și decontări pe repede-înainte

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a spus, marți, la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), că la nivelul Guvernului se are în vedere „fluidizarea” procedurilor aflate în atribuţiile administraţiei centrale, necesare pentru derularea proiectelor de investiţii care vor fi implementate la nivel local.

"Prim-ministrul a precizat că, la nivelul Guvernului, se are în vedere fluidizarea procedurilor aflate în atribuţiile administraţiei centrale, necesare pentru derularea proiectelor de investiţii care vor fi implementate la nivel local. Este vorba despre scurtarea termenelor pentru obţinerea unor avize, pentru finalizarea proceselor de licitaţie şi pentru decontarea plăţii lucrărilor efectuate în cadrul proiectelor derulate de primării, dar şi de creşterea accesului administraţiei locale la informaţiile publice", a transmis Guvernul.

Totodată, Orban a punctat nevoia unui dialog flexibil între administraţia centrală şi autorităţile locale, indiferent de culoarea politică.

"Menţinem cadrul de dialog şi îmi doresc o relaţie mai flexibilă între administraţia centrală şi cea locală pentru că, indiferent de culoarea politică, primează să găsim soluţii la problemele cetăţenilor", a afirmat şeful Executivului, citat în postare.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, în cadrul discuţiilor au fost abordate problematici legate de buget, absorbţia fondurilor europene, digitalizare şi interconectarea softurilor instituţiilor publice centrale şi locale, transport public în arealul metropolitan, decontarea lucrărilor în cadrul proiectelor derulate de autorităţile publice locale.

La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan, miniştrii Florin Cîţu şi Violeta Alexandru.

Citește și: SURSE - Miza ascunsă a moțiunii de cenzură: PSD se teme de o migrație a aleșilor locali .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.