Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban îi dă peste gură lui Florin Cîțu care se gândea la TĂIEREA salariilor: 'Personal, nu sunt adeptul unor măsuri de austeritate'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Premierul Ludovic Orban a lămurit, joi seara, la Digi24, problema unor tăieri de salarii, în contextul epidemiei de coronavirus care a dus la închiderea mai multor sectoare economice. Liderul de la Palatul Victoria nu consideră că austeritatea e cea mai bună soluție, contrazicându-l astfel pe ministrul Finanțelor Florin Cîțu, care spunean că acest cost al crizei trebuie suportat de toată lumea.

"Se lucrează pe baza datelor preliminare pe care le va oferi INS. Pot să vă spun că este afectat un procent din economie, peste 30 la sută. Exist[ un risc clar de reducere a creșterii economice, a veniturilor la buget, la asigurări sociale, la șomaj.

Citește și: Ministrul Finanțelor: ‘Să știți că avem timp de reforme. Bineînțeles, că aparatul public este ineficient’

Lovitura dată este foarte puternică și am demarat un amplu proces de consultare a mediului de afaceri pentru a relua cât mai repede activitatea.

Personal, nu sunt adeptul unor măsuri de austeritate. S-a văzut că nu numai că nu au oferit o soluție, dar au întârziat revenirea economică. Trebuie menținută puterea de cumpărarea a populației, trebuie injecții financiare în anumite domenii. Toate resursele trebuie folosite eficient.

Citește și: Producătorii de medicamente: Rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea .

Noi ne dorim ca românii să revină cât mai repede la muncă, să-și cumpere mașini, case. Viața trebuie să revină la normal", a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.