Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban îl taxează pe Cîțu, după ce s-a asigurat că varianta unui guvern PNL susținut de PSD e exclusă: 'Ca să le fie clar și celor care se fac că nu înțeleg'

Inquam Photos / George Calin
citu orban

Ludovic Orban îl înțeapă pe Florin Cîțu pe tema colaborării cu PSD, după ce PNL a adoptat, la propunerea președintelui partidului, o rezoluție care prevede excluderea oricărei forme de colaborare cu social-democrații. Orban a dorit să se asigure că nu se va pune problema unui guvern minoritar PNL, susținut din umbră de PSD, singura variantă posibilă în cazul în care liberalii nu refac alianța cu USR PLUS.

„Fără PSD! Rezoluția pe care am propus-o și a fost adoptată în unanimitate astăzi în cadrul Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal înseamnă excluderea oricărei forme de colaborare politică cu PSD.

În traducere, ca să le fie clar și celor care se fac că nu înțeleg această decizie pentru care și ei înșiși au votat, hotărârea presupune nu doar că PNL nu acceptă o guvernare comună cu PSD, ci și faptul că PNL nu acceptă și nu va negocia în mod oficial sau neoficial vreo formulă de guvernare în care să fie susținut de PSD.

Adică, suntem categoric împotriva oricărei variante prin care Partidul Național Liberal să devină dependent de PSD, întrucât acest lucru ar însemna să facem PNL prizonierul politic al celui mai mare adversar al său.

Unica soluție politică pe care Partidul Național Liberal o are la îndemână este refacerea coaliției, în acord cu votul pe care l-am primit în decembrie 2020, și apoi relansarea guvernării în cel mai scurt timp! În caz contrar, vom pune Partidul Național Liberal într-un risc major, respectiv acela de a pierde șansa de a fi cel mai puternic partid din România înainte măcar să ajungem la alegerile din 2024”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

CONTEXT: Premierul Florin Cîţu afirmă că rezoluţia privind excluderea unei colaborări a PNL cu PSD, adoptată de Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL la propunerea lui Ludovic Orban, „nu avea niciun sens”, pentru că şi într-o şedinţă anterioară a BPN se decisese ca liberalii să nu guverneze alături de social-democraţi. „Dar am votat-o şi pe asta de astăzi”, spune Cîţu, în acest context, scrie News.ro.

„Pentru noi, soluţia de bază este guvernarea de dreapta împreună cu USR şi UDMR. Această rezoluţie, astăzi, la propunerea preşedintelui, nu avea niciun sens pentru că cu un BPN înainte votasem că nu vom guverna niciodată cu PSD. Deci sunt două... Dar am votat-o şi pe asta de astăzi”, a declarat Florin Cîţu sâmbătă după amaiză. Întrebat cu cine va guverna PNL dacă USR-PLUS nu revine în coaliţie, Cîţu a răspuns: „haideţi să ajungem acolo”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.