Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban: Islamul nu aparține spiritual Europei

Viktor-Orban

Islamul "nu aparține spiritual Europei" și stabilește reguli "dintr-o altă lume", susține premierul ungar Viktor Orban, adeptul unei poziții dure în dosarul privind migrația, într-un interviu care va apărea sâmbătă în revista germană Focus, relatează vineri France Presse.

"Islamul nu a aparținut niciodată Europei, s-a autoinvitat", a declarat Orban, justificând opoziția sa față de primirea de către UE a sute de mii de solicitanți de azil veniți în majoritate din țări musulmane prin dorința de "a apăra valorile culturale" europene. 

Premierul ungar a recunoscut totuși că lucrătorii turci veniți să furnizeze forță de muncă economiei germane în anii 1960-1970, chiar dacă în majoritate de religie musulmană, "aparțin istoriei Germaniei și, prim urmare, și a Europei". 

"Însă spiritual, islamul nu aparține Europei. Este un corpus de reguli dintr-o altă lume", a afirmat Orban, criticând faptul că "nu are dreptul de a pune la îndoială", în fața germanilor sau a francezilor, posibilitatea unei societăți multiculturale. "În Ungaria, decidem noi înșine dacă vrem sau nu. Și nu vrem", a adăugat el. 

Șeful guvernului de la Budapesta, care a spus întotdeauna despre imigranții care ajung zilnic cu miile în Europa că sunt simpli 'refugiați economici', consideră că "nu toată lumea are dreptul la o viață în Germania sau în Ungaria", ci "numai cei care au lucrat pentru asta". 

Într-un interviu acordat la începutul lunii octombrie postului de radio ungar Kossuth, el a spus că imigranții sunt în proporție de peste 80% bărbați "tineri, un grup care seamănă mai mult cu o armată, decât cu refugiați". Cifra este contrazisă de statisticile Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați și de UNICEF, conform cărora o treime dintre refugiați sunt femei și copii. 

Orban, a cărui țară a fost tranzitată de aproape 300.000 de imigranți de la începutul anului, a pledat la sfârșitul lunii septembrie la ONU pentru un sistem mondial de cote menit a 'împărți povara' migratorie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.