Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban jubilează după anunțul Fitch: 'O mare victorie a Guvernului pe care îl conduc'. Ce spune despre discuțiile cu FMI

Facebook
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că menţinerea ratingului de ţară al României de către agenţiile Fitch şi Moody's reprezintă "o mare victorie" a Guvernului pe care îl conduce.

"Vreau să punctez faptul că două agenţii de rating, extrem de importante, Fitch si Moody's, au anunţat menţinerea ratingului de ţară al României. Este o mare victorie a Guvernului pe care îl conduc. Această menţinere a ratingului garantează faptul că România este pe un drum bun, iar în punctele de vedere prezentate public de agenţiile de rating se arată foarte clar că menţinerea ratingului de ţară are la bază politicile Guvernului, responsabilitatea în alcătuirea şi execuţia bugetului, politicile de dezvoltare economică. Faptul că cele două agenţii au menţinut ratingul de ţară al României asigură menţinerea unei percepţii corecte asupra României la nivelul sistemului financiar-bancar, la nivelul investitorilor. De asemenea, garantează capacitatea României de a se împrumuta la dobânzi mici, garantează pentru fiecare companie din România un acces mai favorabil la tot ceea ce înseamnă procesul de creditare şi menţine România ca o ţară de destinaţie pentru investiţii, în care investitorii pot să învestească cu încredere", a afirmat Orban, la sediul PNL, conform agerpres.ro.

Kelemen Hunor, atac dur la ministrul Violeta Alexandru: 'Împinge responsabilitatea dincolo de limita bunului simț. DEMISIA!`'


El a adăugat că nu există discuţii cu Fondul Monetar Internaţional privind un eventual acord.

"Nu există acest bau-bau. (...) Eu m-am referit foarte clar la evaluarea FMI care a îmbunătăţit perspectivele pentru economia românească şi întrebat fiind 'Intenţionaţi să aveţi un acord cu FMI?' am spus că nu există deocamdată nicio discuţie cu FMI privitor la acest acord. Doar la următoarea întrebare am răspuns că nu există numai acordul care este cunoscut, un acord care îţi impune anumite restricţii, există şi un tip de acord cu FMI în care, până în limita a 2 miliarde, ei îţi oferă un credit fără condiţii pentru a finanţa deficitul bugetar, dar deocamdată nu avem nevoie nici măcar de un astfel de acord", a susţinut prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.