Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, la 140 de ani de relaţii diplomatice cu SUA: Parteneriatul Strategic oferă o garanţie durabilă pentru securitatea şi prosperitatea naţională

Inquam Photos / George Calin
orban adrian zuckerman

Parteneriatul Strategic cu SUA oferă o garanţie durabilă pentru securitatea şi prosperitatea naţională, alături de apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, într-un mesaj adresat cu prilejul împlinirii a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii.

"Aniversăm astăzi (duminică n.r.) 140 de ani de relaţii diplomatice cu Statele Unite ale Americii, care de-a lungul istoriei noastre au contribuit în momente cheie la împlinirea năzuinţelor românilor pentru o naţiune de sine stătătoare, pentru dezvoltarea democratică şi pentru garantarea securităţii naţionale a României. România şi Statele Unite ale Americii sunt angajate într-o relaţie bilaterală consolidată, reflectată de dinamica dialogului politic bilateral, nivelul de cooperare în domeniul politico-militar şi de securitate şi intensificarea schimburilor economice şi comerciale. Parteneriatul Strategic cu SUA, care este un pilon esenţial al politicii noastre externe, oferă o garanţie durabilă pentru securitatea şi prosperitatea naţională, alături de apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană", a afirmat Ludovic Orban, citat într-un comunicat al Guvernului.

Premierul a adăugat că, în contextul pandemiei globale cu noul coronavirus, Parteneriatul Strategic şi-a dovedit din nou relevanţa, România şi SUA cooperând aprofundat pentru a diminua riscurile la adresa cetăţenilor noştri.

"Ataşamentul ţării noastre faţă de valorile democratice, contribuţia semnificativă a Parteneriatului nostru la securitatea euro-atlantică şi stabilitatea regională reprezintă o bază solidă pentru consolidarea şi aprofundarea în continuare a relaţiilor dintre România şi SUA. Cu ocazia aniversării a 140 de ani de relaţii diplomatice, reafirm determinarea mea şi a Guvernului pe care îl conduc pentru a dezvolta constant relaţiile cu Statele Unite ale Americii, de o manieră concretă, în conformitate cu interesele noastre comune şi valorile împărtăşite. Îmi exprim convingerea că Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite Americii va continua să se extindă, valorificând toate oportunităţile, precum şi potenţialul unei relaţii bilaterale mutual benefice", a mai spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.