Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, precizări privind imigranții care trec de gardul ridicat la frontiera cu Serbia

gard

Ungaria nu intentioneaza sa traga asupra imigrantilor care încearca sa treaca de gardul ridicat la frontiera de sud a tarii, cu Serbia, si doreste sa discute despre cotele europene pentru primirea refugiatilor odata ce frontierele externe ale Europei vor fi închise, a declarat premierul ungar Viktor Orban, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un interviu difuzat luni de postul public austriac ORF, Victor Orban si-a reiterat pozitia potrivit careia multi imigranti care sosesc în tara sa din zonele de criza din Orientul Mijlociu, Africa si Asia fug de saracie si nu sunt cu adevarat refugiati care au nevoie de azil.

'Noi protejam Europa conform normelor europene care prevad ca granitele pot fi traversate doar în anumite zone în mod controlat si dupa înregistrare', a afirmat el în interviul pentru ORF.

Întrebat daca militarii desfasurati de-a lungul frontierei vor primi ordin sa traga asupra imigrantilor, seful guvernului ungar a afirmat: 'Nu este necesar deoarece va exista un gard de care nu se va putea trece. Cine vrea totusi sa treaca de acest gard trebuie arestat si condamnat. Nu va fi necesara folosirea armelor'.

Europa, confruntata cu cel mai mare val de imigranti dupa destramarea Iugoslaviei în 1990, este împartita în legatura cu propunerea sustinuta de Germania si Austria privind stabilirea unor cote fixe pentru primirea imigrantilor. Întrebat daca Ungaria ar putea accepta un astfel de sistem, el a raspuns: 'Daca frontierele externe ale Europei nu sunt blocate nu are niciun sens sa vorbim de cote. Când vom închide frontiera externa si vom opri astfel imigratia ilegala, atunci putem vorbi despre orice solutie', a mai spus Viktor Orban. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.