Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban prelungește suspansul: Planurile PNL legate de alegerea primarilor

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că PNL are un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Șeful Executivului a refuzat, însă, să răspundă dacă Guvernul își va asuma răspunderea pe acest proiect, în cazul în care nu va trece de Parlament, potrivit Mediafax.

„PNL are un proiect de lege depus la Parlament care se află în dezbaterea Camerei Deputaților, prin care primarii urmează să fie aleși cu jumătate plus unul din votul cetățenilor, adică ceea ce se numește alegerea în două tururi. Noi susținem acest proiect și vom încerca să obținem o susținere din partea partenerilor politici pe acest proiect”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă Guvernul își va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, în cazul în care proiectul nu va trece de Parlament, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă voi face acest lucru voi anunța”.

Reacția vine în contextul în care Klaus Iohannis a îndemnat Guvernul să își asume răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, susținând că demersul este unul justificat.

Citește și: Florin Cîțu face dezvăluiri bombă: Unele din faptele predeceseorilor mei sunt grave

„Eu am un mesaj pentru primarii care sunt prezenți aici la întâlnirea cu Asociația Municipiilor din România. Cred că este, însă, important că mesajele pe care le am pentru primarii municipiilor sunt mesaje generale pe care le voi da și celorlalți primari, de exemplu că eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi (...) Trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Sunt inișiarive în Parlament. Dacă nu se adoptă cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu asumarea răspunderii în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de participarea la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că, în cazul în care proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul va lua alte măsuri. Vicepremierul a precizat că opțiunea unei moțiuni de cenzură există în orice moment.

PSD și UDMR nu exclud o moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban, dacă Guvernul adoptă o OUG privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.