Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban urmărește 'la minut' evoluția procesului electoral - videoconferință cu prefecții: 'NU au fost incidente foarte grave'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că se urmăreşte ”la minut” evoluţia procesului electoral şi se intervine unde este nevoie. Orban afirmă că au fost semnalate unele incidente, dar acestea i se par ”minore”.

”Se urmăreşte la minut evoluţia procesului electoral şi se intervine în orice situaţia care reclamă intervenţia Poliţiei. Până acum au fost semnalate incidente, dar le-aş califica ca incidente minore. NU au fost incidente foarte grave. Urmărim funcţionarea tuturor mecanismelor”, a declarat premierul, care a participăat, duminică, împreună cu ministrul Marcel Vela, la o videoconferinţă cu prefecţii.

Citește și: Ludovic Orban a ajuns la urne: premierul stă la COADĂ, un tânăr în SCAUN CU ROTILE i s-a plâns de condiții

”Le-am cerut să aibă grijă ca în localurile unde sunt mai multe secţii de votare să fie fluxuri separate, astfel încât să se poată asigura o fluiditate pentru fiecare secţie de votare”, a completat premierul.

Acesta a precizat că, din ce a văzut până acum, se respectă normele sanitare.

”Am văzut respectarea distanţei, portul măştii. Văd că oamenii respectă portul măştii, este o prezenţă bună şi eu îi încurajez în continuare să vină la vot pentru a decide cine conduce localitatea şi judeţul. (...) Prezenţa la vot este foarte importantă, oamenii trebuie să participe la decizie, este o zi extrem de importantă”, a mai declarat Orban.

Prezenţa la vot este11,4 %, iar în Bucureşti este 8,85 %, la ora 11:00, la alegerile locale de duminică. În Bucureşti, prezenţa la urne este mai mare decât în urmă cu patru ani, când a fost 7,29 %.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.