Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordin de EVACUARE în nordul Californiei. Sute de case au fost deja inundate - FOTO/VIDEO

Autorităţile din oraşul San Jose, din nordul Californiei, au emis ordine sau recomandări de evacuare pentru peste 1.000 de locuinţe, după ce un curs de apă umflat din cauza ploilor s-a revărsat şi a provocat marţi inundarea mai multor cartiere, relatează Reuters, conform agerpres.

Cel de al treilea oraş din California ca mărime cu circa un milion de locuitori, San Jose a declarat stare de urgenţă după ce pârâul Coyote s-a revărsat după mai multe zile de ploi torenţiale.

Citeşte şi: Moscova SE RĂSTEŞTE la Occident: 'Nu ştiam că există fiara care să spună ursului ce să facă'

Apele pline de gunoaie ale viiturii au inundat mai multe cartiere din oraş, acoperind maşini parcate şi udând zidurile caselor, în timp ce pompierii se deplasează în bărci gonflabile pentru a-i transporta în locuri uscate pe locuitorii izolaţi.

Circa 300 de locuinţe au fost evacuate în cartierul Rock Springs, iar municipalitatea a cerut şi locuitorilor altor 200 de case din cartierul Williams Street, aflat în aval de viitură, să-şi părăsească gospodăriile, a declarat David Vossbrink, un purtător de cuvânt al primăriei.

După lăsarea întunericului, echipaje de pompieri au început să bată la uşile rulotelor din trei parcuri aflate în apropierea cursului de apă care s-a revărsat, cerându-le ocupanţilor să-şi mute vehiculele în zone mai înalte. Potrivit lui Vossbrink, în zonă s-ar afla circa 600 de rulote.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, primarul Sam Liccardo a recunoscut că oficialii municipalităţii ar fi trebuit să se mişte mai repede în evacuarea cartierului Rock Springs.

"Stând aici astăzi şi uitându-mă la un cartier care este complet inundat... nu am nicio îndoială că a existat un eşec de un anumit fel", a spus edilul şef din San Jose.

Citeşte şi: Razii ANTITERO în Istanbul. 35 de jihadişti au fost luaţi din pat la primele ore ale dimineţii

Oficialii municipalităţii nu deţin informaţii privind eventuale decese sau oameni dispăruţi în urma inundaţiei, a mai spus David Vossbrink, estimând că cel puţin 300 de locuinţe au fost avariate de viitură.

Ultima serie de ploi torenţiale care a lovit nordul Californiei duminică şi luni a mai slăbit în intensitate marţi, a anunţat Serviciul naţional meteorologic american. Potrivit meteorologilor, ploile torenţiale au fost provocate de curenţii atmosferici care au adus umiditatea din Oceanul Pacific.

Săptămâna trecută, mai multe furtuni au declanşat o criză în zona barajului de pe lacul Oroville, aflat la 160 km de San Francisco, unde avariile la două deversoare au determinat evacuarea preventivă a peste 100.000 de oameni în aval.

Potrivit meteorologilor, următoarea furtună puternică va lovi nordul Californiei în acest weekend.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.