Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ORDIN de la preşedinte: Filipine suspendă patrularea comună cu SUA în apele internaţionale

Filipinele au anunţat vineri că au informat oficial Statele Unite ale Americii în legătură cu suspendarea unor patrule comune în Marea Chinei de Sud, la ordinele preşedintelui Rodrigo Duterte, relatează AFP, potrivit agerpres.

"Ele (patrulele maritime comune) au fost suspendate pentru moment. Ei (americanii) ştiu deja", a declarat pentru jurnalişti ministrul filipinez al apărării Delfin Lorenzana, adăugând că l-a informat pe comandantul flotei americane din Pacific în legătură cu această decizie, în timpul vizitei sale recente în Hawaii.

Bucata de avion găsită pe insula Mauritius face parte din fuselajul zborului MH370

Cu toate acestea, Lorenzana a afirmat că nu este 100% sigur de proiectele finale ale preşedintelui Duterte cu privire la aceste patrule comune: "Ele nu vor mai avea loc până la noi clarificări".

Filipinele şi Statele Unite au început planificarea de patrule comune în timpul guvernului anterior de la Manila care dorea să crească prezenţa militară americană în regiune, în faţa ameninţării reprezentate de Beijing care vrea să-şi sporească controlul în Marea Chinei de Sud, scrie AFP.

Un oficial de rang înalt din armata SUA, dat AFARĂ din cauza cluburilor de strip-tease

Preşedintele Duterte, care şi-a preluat funcţia pe 30 iunie pentru un mandat de şase ani, a schimbat rapid planurile, punând accent pe cooperarea şi dialogul cu China. Noul preşedinte filipinez şi-a demonstrat foarte rapid profunda antipatie faţă de Statele Unite şi a lansat injurii la adresa Washingtonului după ce acesta din urmă a criticat brutalitatea războiului împotriva drogurilor, pe care Duterte l-a declanşat după ce a sosit la putere şi care s-a soldat cu moartea a peste 3.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.