Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ORDIN în PMP dat de Traian Băsescu: Ce trebuie să facă 'marinarii' la toamnă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu fuziune PMP

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri, după aprobarea fuziunii cu UNPR, că obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă este obţinerea a 15-20% din voturile românilor. Ordinul dat de ”comandant” pentru ”marinarii” săi a avut loc la Palatul Parlamentului.

"Obiectivul este între 15 şi 20 procente pentru toamnă", a spus Băsescu, la finalul reuniunii Congreselor extraordinare ale PMP şi UNPR, în cadrul căreia s-a votat fuziunea celor două partide.

Citește și: Acesta e cel mai mare cimitir din lume / VIDEO

Întrebat dacă este de acord cu "profilul de premier al lui Dacian Cioloş", despre care a vorbit liderul UNPR Valeriu Steriu, Băsescu a spus: "Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu".

Preşedintele PMP a precizat că încă au mai rămas zone în teritoriu, în mediul rural, unde nici PMP şi nici UNPR nu aveau organizaţii, dar, în general, în urma fuziunii celor două formaţiuni, teritoriul este acoperit.

Citește și: STUDIU Multivitaminele în timpul sarcinii sunt inutile

"Încă mai rămân pete albe în mediul rural unde nici noi, nici UNPR nu avem organizaţii, dar, în general, se rezolvă problema acoperirii teritoriului. În momentul de faţă avem, la nivel naţional, cei doi preşedinţi executivi, avem doi prim-vicepreşedinţi, până luni domnul Steriu îi va desemna şi pe ceilalţi doi, structurile în teritoriu fuzionează strict pe baza rezultatelor din alegeri, adică acolo unde organizaţia judeţeană de la UNPR a obţinut un scor mai bun are preşedinţia organizaţiei, acolo unde a obţinut PMP are PMP preşedinţia. Cel mai mare obiectiv pe care îl avem la Parlament este să avem grup pentru a putea fi reprezentaţi în secţiile de votare la alegerile din decembrie", a menţionat Băsescu.

Întrebat dacă sediul UNPR din Kiseleff va fi păstrat după fuziune, Valeriu Steriu a spus că se va decide în perioada următoare.

Citește și: Gonoreea va deveni rezistentă la orice antibiotic: Nu mai poate fi tratată

"Urmează în perioada imediat următoare o aşezare pe tot ce înseamnă active în ţară, nu doar în Kiseleff. Avem foarte multe locuri în care se suprapun sediile PMP şi UNPR, vom face o analiză. Cele mai bune clădiri vor rămâne sediile pentru un singur partid", a afirmat Steriu.

Fuziunea PMP - UNPR va genera o a treia forţă politică, alături de PSD şi PNL, lucru care va conduce la consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului, a declarat miercuri preşedintele formaţiunii, Traian Băsescu.

Citește și: Cea mai mare campanie a Google: Jumătate de miliard de linkuri au fost șterse

"În urma deciziilor noastre de astăzi, apare o a treia forţă politică, consistentă în teritoriu şi care are perspectiva obţinerii unui scor foarte bun în alegerile legislative. Acest lucru va însemna consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului României, pentru că deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci deciziile vor trebui să treacă şi prin Nicolae Iorga", a afirmat Băsescu, după votul de fuziune prin absorbţie a UNPR cu PMP dat în cadrul Congreselor extraordinare reunite ale celor două formaţiuni.

Potrivit preşedintelui PMP, în urma fuziunii s-au obţinut o serie de "rezultate pragmatice".

Citește și: Primului pământean care a ridicat 500 de kg i-au explodat vasele de sânge / VIDEO

"PMP a obţinut 1.320 de consilieri locali, UNPR a obţinut 1.200 de consilieri locali, ceea ce înseamnă că împreună am depăşit 2.500 de consilieri locali, PMP a obţinut 18 mandate de primar, UNPR a obţinut 26 de primari, deci împreună avem 44 de primari, consilieri judeţeni - PMP a obţinut 37 de consilieri judeţeni, UNPR - 14, împreună avem 51 de consilieri judeţeni. Şi, în sfârşit, vicepreşedinţi de consilii judeţene, PMP are şapte vicepreşedinţi cu UNPR împreună facem opt vicepreşedinţi", a explicat el.

Băsescu a prezentat şi rezultatele obţinute de cele două partide în Capitală la alegerile locale.

Citește și: Un bărbat din Caraș-Severin a murit în timpul unei partide de sex în mașină

"La Bucureşti unde este situaţie separată, PMP are 13 consilieri la sectoare, UNPR are 22 de consilieri la sectoare, împreună facem 35 de consilieri. (...) Şi, în sfârşit, la Consiliul General, PMP are patru consilieri, UNPR doi, deci înlocuirea lui Tudy devine foarte interesant de a fi discutată de cei şase consilieri care rezultă în urma fuziunii", a declarat preşedintele PMP.

Ca obiective prioritare ale noului PMP, Băsescu a menţionat susţinerea în Parlament a unei noi legi a Sănătăţii, măsuri în vederea reformei în Educaţie, menţinerea propunerii de modificare a legislaţiei privind introducerea unei interdicţii care să limiteze tăierea de masă de lemnoasă pe o perioadă care să permită refacerea fondului forestier, unirea cu Republica Moldova şi dezvoltarea industriei de apărare prin susţinerea unui buget de 2,2% din PIB pentru MApN în 2017.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară de 24 de ani își pedepsea elevii cu sex oral / VIDEO

La rândul său, preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat că prin fuziunea cu PMP ia naştere "un pol politic modern", care va conduce la crearea unui partid puternic în măsură să obţină sute de mii de voturi la alegerile parlamentare, voturi care se vor reflecta în măsuri pentru o viaţă mai bună pentru români.

Steriu a caracterizat înţelegerea politică la care a ajuns cu Băsescu drept "un start foarte inteligent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.