Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordinul semnat de Câciu: CEC are o lună să depună actele la ASF pentru a deveni asigurator

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Câciu

CEC are o lună să depună documentele de autorizare ca asigurătorător la ASF, afirmă ministrul de Finan țe, Adrian Câciu:ASF va da tot concursul ca autorizațiile, respectând criteriile legale, să vină cât mai rapid și CEC să vină cât mai rapid în piață”.

Câciu spune că CEC are o lună la dispoziție

„Am solicitat și ieri (luni - n.r.) CEC, o spune și acum, să se autorizeze, să își depună documentele de autorizare la ASF. În momentul în care începe procedura de autorizare, din ce am discutat cu președintele Nicu Marcu, ASF va da tot concursul ca autorizațiile, respectând criteriile legale, să vină cât mai rapid și CEC să vină cât mai rapid în piață”, spune ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

El spune că, întrebat dacă România poate fi supusă unei proceduri de infringement dacă intervine pe piața liberă, „este important ca românii să fie protejați”.

Câciu afirmă că „prețurile pot fi ținute sub control, dar ASF trebuie să fie mai puternică”.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, liderul PSD, afirma, vineri, că EximBank și CEC Bank „au obligația” să intervină pe piața RCA, după decizia ASF privind compania Euroins.

ASF a decis vineri să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA ca administrator interimar al societății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.