Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordonanță adoptată de Guvernul Ciucă: Imobilele RA-APPS și protocolul aferent vor fi întreținute cu bani de la SGG

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

Cheltuielile pentru investiţiile necesare fondului locativ de protocol şi bunuri mobile ale RA-APPS se vor asigura din bugetul Secretariatului General al Guvernului, prevede o ordonanţă de urgenţă aprobată vineri de Guvern. Din bugetul SGG se vor asigura şi cheltuielile pentru administrarea, funcţionarea, conservarea, întreţinerea, repararea, instruirea personalului specializat şi protejarea bazei materiale destinate activităţii de reprezentare şi protocol.

Actul normativ vizează modificarea articolului 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2002 privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol şi bunuri mobile din domeniul public al statului aflate în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat". Prin această modificare se creează cadrul legal pentru decontarea de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, a cheltuielilor pentru investiţiile la baza materială de reprezentare şi protocol.

Guvernul precizează într-un comunicat că investiţiile pentru beneficiari precum Senatul, Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, Curtea Constituţională implică cheltuieli foarte mari şi nu mai pot fi suportate din bugetul RA-APPS, în contextul în care este nevoie de măsuri urgente pentru păstrarea integrităţii şi unicităţii bunurilor aparţinând domeniului public al statului destinate asigurării serviciilor publice de interes naţional şi de reprezentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.