Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordonanța de urgență care amână plata ratelor, retrasă de Guvern, anunță PSD

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvern

Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase, îi recomandă premierului Ludovic Orban să retragă OUG privind amânarea plății ratelor la bănci, se arată într-un document prezentat de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Citește și: ALERTĂ Spitalul Județean Deva intră în carantină

„Retragerea de la publicare a ordonanței privind amânarea ratelor: o nouă dovadă de prostie și haos în care acest Guvern aruncă românii și firmele românești!

Toată lumea a așteptat de la Guvern măsuri concrete, ferme și rapide. De aceea au fost învestiți de Parlament. Dacă nu sunt în stare, măcar să nu încurce și mai mult prin hotărârile adoptate! Românii și firmele românești au nevoie de sprijin real, nu de un Guvern care să le facă situația și mai grea.

Nimeni nu mai are nici răbdare și nici timp de a sta după bâlbele și prostiile Guvernului!

Vom adopta în această săptămână în Parlament proiectul PSD care prevede amânarea ratelor fără ”dobândă la dobândă” și fără penalități!

PS: Izolați-l pe Cîțu, până nu distruge de tot economia românească!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Marcel Ciolacu.

În ședința de Guvern de joi a fost aprobată OUG  privind amânarea plății ratelor cu până la 9 luni.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, joi seară, după ședința de Guvern, aprobarea OUG privind amânarea plății ratelor.

Florin Cîţu a precizat că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului - persoană fizică sau juridică - pentru o perioadă de până la nouă luni, dar nu mai mult de 31.12 2020. Cîţu a menționat că este vorba despre firme sau persoane care au fost afectate de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19.

Procedural, actul normativ urma să apară în Monitorul Oficial. Din acel moment, prevederile ordonanței puteau intra in vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.