Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orele de instruire pe aeronavele Inspectoratului General pentru Aviaţie s-au împuținat în 2018, din cauza reducerii numărului de instructori

Legacy Flight Training
Avion Mic

Numărul orelor de instruire pe aeronavele Inspectoratului General pentru Aviaţie (IGAv) a scăzut în anul 2018, în principal din cauza reducerii numărului de instructori, care au ieşit la pensie, a declarat, miercuri, inspectorul general al IGAv, Marius Burtan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Maria Grapini, ELIMINATĂ de la numărătoarea voturilor din Comisia LIBE, după ce a GREȘIT opțiunile pentru Kovesi

"Principala cauză o reprezintă faptul că am pierdut, prin pensionare, un număr semnificativ de instructori de zbor, aproximativ zece instructori de Mil Mi-8/17, am rămas cu doi. Aceşti doi, fiind cu vechime, au şi funcţii de conducere şi au şi alte sarcini, administrative. La fel şi la IAR 316, avem un singur instructor. În perioada următoare avem deja în pregătire şase piloţi, comandanţi de echipaj cu experienţă şi care sunt în curs de pregătire pentru a obţine şi calificarea de instructor de zbor", a explicat Marius Burtan la finalul şedinţei de evaluare a activităţii structurilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe anul 2018.

Un alt motiv pentru numărul mai mic de ore de instruire îl reprezintă şi lipsa aeronavelor destinate exclusiv instruirii şi perfecţionării personalului aeronautic.

"Cel mai bine stăm la EC-135, avem zece instructori în prezent, este şi aeronava cea mai numeroasă, avem 12 elicoptere de acest tip şi stăm insuficient la acest moment la Mil Mi 8/17, cu doi instructori, un instructor la IAR 316, dar sunt în pregătire pe toate cele trei tipuri", a adăugat Burtan.

Şeful DSU, Raed Arafat, a arătat că o soluţie temporară pentru creşterea numărului de instructori ar putea fi readucerea în activitate a unora dintre cei care s-au pensionat.

"Analizăm readucerea unora dintre cei care au plecat prin pensionare ca rezervişti, dacă au licenţa validă şi totul este valid, să lucreze în detaşamentul de instruire. Este o soluţie temporară până revenim la numărul de instructori pe care l-am avut", a spus Arafat.

În cadrul conferinţei de prezentare a bilanţului, Burtan a menţionat că în 2018, IGAv a executat 8.177 de ore de zbor şi a vorbit despre obiectivele Inspectoratului.

"Obiectivul strategic al Inspectoratului a fost reprezentat de creşterea capacităţii operative în scopul sprijinirii structurilor MAI şi a altor componente ale sistemului public pentru îmbunătăţirea climatului de ordine şi siguranţă din România, precum şi asigurarea unor servicii de înaltă eficienţă în domeniu umanitar şi al sănătăţii", a mai spus şeful IGAv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.